Новини

На Загальних зборах Мережі ОГС “Місто Змістів” обрали нову Координаційну раду

30.03.2023

Вчора, 29 березня, відбулися чергові щорічні Загальні збори Мережі організацій громадянського суспільства “Місто Змістів”. Під час заходу мали прийняти до складу Мережі нові організації, затвердити звіт про роботу Координаційної ради у 2022 році, а також обрати нову Координаційну раду та її голову.

Першою виступила Галина Сегеда, голова Координаційної ради попередньої каденції, яка розповіла про результати роботи Мережі ОГС “Місто змістів” минулого року. Через повномасштабне вторгнення рік був складним для багатьох громадських організацій — деякі ГО переформатували свою діяльність відповідно до нових викликів, а чиясь робота тимчасово зупинилась, щоб зрозуміти, як рухатись далі.

Та попри всі складнощі, робота Мережі продовжувалась — організації допомагали захисникам та захисницям України, підтримували ВПО, збирали літературу українською мовою для дітей, які були вимушені тимчасово виїхати з України заради безпеки, приймали різні організації, делегації та ділилися з ними досвідом. Чимало також було зроблено для розвитку Мережі. Наприклад, була об’ємна та важлива робота з доопрацювання Стратегії партнерства між інститутами громадянського суспільства та Вінницькою міською радою і розробки плану її реалізації на 2023-2024 роки.

  • Ми цей рік вистояли. Мені дуже пощастило, тому що я була головою Координаційної ради двічі, — розповіла Галина Сегеда. — Лише першого року був коронавірус, а на другий рік повномасштабне вторгнення. Саме коли в Мережі з’явився Меморандум, коли ми створили Стратегію партнерства і коли Мережа вже розвивалась, на жаль, сталися не дуже хороші події. Але Мережа є і ця Мережа ми.

Під час Загальних зборів члени й членкині спілки обрали нову Координаційну раду та голову. Тепер її очолюватиме Максим Студілко з ГО “Впливові люди”, а його заступницею стала Олена Солоїд з ГО “Освітній простір 2.0”.

Крім них, до складу Координаційної ради увійшли: Вікторія Вострякова (ГО “Агенція сталого розвитку СИНЕРГІЯ”),  Наталя Джога (ГО “Вісь”), Юлія Пожидаєва (ВОПО "Джерело надії"), Алла Очеретна (ГО “Паросток”), Ірина Смолєєва (ГО “Інноваційна дія”), Світлана Пустовіт (ВООМГО “Україна-Польща-Німеччина”), Ніна Дем’янишина (ВМГО “Вінницьке культурно-просвітницьке товариство ім. О.І. та М.К. Реріхів”)

Склад Мережі ОГС “Місто змістів” також постійно розвивається і під час Загальних зборів до спілки прийняли ще 7 організацій:

  • ГО "Генерація Ідей Добробуту";
  • ГО "Ми з Харкова";
  • Громадська організація "Лабораторія суспільних змін";
  • ГО "Фундація журналістів із інвалідністю та порушеннями функцій опорно-рухового апарату "СПІНОЗА";
  • ГО "Він-Ресурс";
  • Вінницька обласна громадська організація "Вінницький обласний клуб бухгалтерів";
  • Громадська організація "Френдзона".

Нагадаємо, що громадська спілка Мережа організацій громадянського суспільства "Місто змістів" була створена у 2018 році. Спочатку до її складу входили 29 громадських організацій, а за 5 років їхня кількість збільшилась до 57.

Фото Сергія Олійника