Новини

У Вінниці збирають книжки для дітей, які тимчасово виїхали до Польщі

18.05.2022

Наразі в польських школах навчаються близько 200 тисяч українських дітей. Ще майже 540 тисяч навчаються в українській школі дистанційно. Звичайно, перебуваючи в іншій країні, важливо адаптуватися та вивчити місцеву мову принаймні на побутовому рівні. Водночас дітям необхідно зберегти й навички рідної мови.

Саме тому учасники нашої мережі організацій громадянського суспільства - ГО "Наше Поділля" - ініціювали збір дитячої та підліткової літератури українською мовою. Усі книжки ми спільно з нашими польськими партнерами передамо в польські школи та центри компактного проживання українських родин.

Наші партнери з Польщі, Fundacja Edukacja dla Demokracji, вже зараз видруковують та розповсюджують україномовну літературу для найменших, але гостро бракує книг та журналів для українських підлітків. Будь-яка ваша допомога буде важливою!

Ми вже почали отримувати книги й першою до акції долучилась Галина Сегеда - голова Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів».

Зібр літератури українською мовою триватиме до 30 травня! Книги та журнали приносьте у наш Хаб «Місто змістів» (вул. Пушкіна, 11) з 9:00 до 17:00.
Телефон для довідок: 068 339 2020