Новини

Обличчя Мережі “Місто змістів” 2022 року: хто увійшов до Координаційної ради

21.02.2022

Минулого тижня, 17 лютого, було обрано новий склад Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів» і команда вже розпочала свою роботу, яка стартувала із першого засідання.

За словами голови Координаційної ради Галини Сегеди, команда має план на рік, який переважно буде спрямований на розширення та налагодження комунікації всередині Мережі, проте планується й продовження заходів та впровадження інструментів співпраці з Вінницькою міською радою.

«Минулого року робота Координаційної ради була спрямована на піар Мережі та комунікацію. Про нас дізнавалися не лише у Вінницькій громаді, а й в інших областях України. І не просто дізнавалися, а переймали досвід створення Хабу і Мережі. З комунікацією не все задумане вдалося налагодити. Наразі до Мережі входять 50 організацій і хочеться, аби всі були залучені. Також нагадаємо, що Мережа - це не лише Координаційна рада, а всі організації, тому щороку варто показувати звіт роботи усіх організацій. Плануємо проводити наші внутрішні заходи “Кава зі змістом” і продовжувати співпрацю з міською радою через наш інструмент “Рада Партнерства”. І, звісно ж, маємо Стратегію партнерства, тому будемо і її впроваджувати», – зазначає Галина Сегеда.

Спілка «Мережа ОГС «Місто змістів» – це структура, метою якої є розвиток громадянського суспільства у Вінницькій міській територіальній громаді через посилення співпраці між представниками та представницями організацій громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування.
Керівним органом Мережі є Координаційна рада, що забезпечує сталу та якісну роботу спілки. 

Тож знайомимо вас із шостим складом Координаційної ради та розкажемо про пріоритетні напрямки діяльності ради на цей рік.

Головою координаційної ради у 2022 році обрано Галину Сегеду.

Входила до Координаційної ради у 2021 році та була Головою КР. 

Комунікаційниця ГО «Подільська агенція регіонального розвитку». У команді організації – 10 років. 

ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» має 15 років досвіду роботи з громадами, а портфоліо складають десятки розроблених стратегій та інвестиційних планів, реалізованих проектів, в тому числі за підтримки Європейського союзу, проведених досліджень, організованих експертних заходів, підготовлених аналітичних матеріалів. Серед основних напрямків діяльності організації – розвиток громад, партисипація, соціальне підприємництво, е-технології.

Горошинська Олена, заступниця голови Координаційної ради 

Голова молодіжної громадської організації «Студентське Братство Вінниччини» (СБВ). Вже вдруге працюватиме у складі Координаційної Ради Мережі. Головне завдання діяльності СБВ – надавати молоді платформу і потяг до руху, а Мережа – це чудова можливість для великої кількості молодіжних організацій міста підсилити свою діяльність, співпрацювати між собою та іншими організаціями. Олена за професією лікарка, а медицина – невід’ємна частина її життя, тому їй хотілося б бачити, наскільки громадянське суспільство здатне змінити і доповнити медичну сферу міста.

Сергій Яківчук, член Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

У 2021 році входив до Координаційної ради та був заступником Голови.

Голова правління організації U7 urban studio. Головною метою  організації є творення якісного громадського простору із залученням мешканців, сприяння позитивним перетворенням у суспільстві та місті, а також поширення прогресивних ідей у галузі урбаністики та архітектури.

Вікторія Кравчина, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Проєктна менеджерка ВОПО "Джерело надії". Організація розвиває громадянське суспільство, компетенції молоді та поширює експертні знання і досвід щодо протидії торгівлі людьми, домашнє насильство, упереджене та дискримінаційне  ставлення до соціально вразливих категорій населення.

Оксана Бондар, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Входить до Координаційної ради втретє. Була членкинею КР у 2019 та 2021 роках. Голова ГО “Вінницький регіональний центр інформації “Креатив”, діяльність якої спрямована на розвиток громадянського суспільства через активізацію молодіжного середовища. Має значний досвід роботи в громадських організаціях, мережах і міжнародних проектах.

Вікторія Вострякова, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Входить до Координаційної ради вперше. Голова ГО “Агенція сталого розвитку "СИНЕРГІЯ" - молода організація, яка була заснована у 2021 році ініціативною групою з числа науковців та дослідників різних університетів та різних галузей, що поділяють цінності та принципи сталого розвитку. Працюють у галузі популяризації та впровадження принципів сталого розвитку країни шляхом ініціювання, розробки та реалізації проектів у рамках європейських, національних та міжнародних програм та фондів.

Мирослава Жиліна, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Грантова менеджерка Фонду громади «Подільська громада», місія якого – активізувати громаду та об'єднувати її ресурси для вирішення актуальних потреб шляхом розвитку культури філантропії. Фонд громади «Подільська громада» діє з 2008 року. За цей час Фондом за підтримки місцевих і міжнародних організацій, бізнесових партнерів реалізовано цілу низку благодійних програм, понад 270 суспільно значущих проєктів, надано понад 90 грантів місцевим ІГС та ініціативним групам. Стратегічними напрямками діяльності Фонду є розвиток Вінницької громади та вирішення її актуальних потреб; залучення бізнесу до корпоративної соціальної відповідальності; забезпечення сталості громад; посилення організаційної спроможності ФГ «Подільська громада».

Людмила Нецкіна, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Входить до Координаційної ради вдруге. Голова правління ГО “Гармонія”, метою якої є соціальна, психологічна, матеріальна, медико-реабілітаційна, юридична підтримка молоді з інвалідністю: сприяння забезпеченню осіб з інвалідністю рівними можливостями у житті, праці, побуті, відпочинку; сприяння забезпеченню соціальної реабілітації осіб з інвалідністю як найбільш вразливих верств населення, сприяння їхній активності у творчій, культурній, спортивній, а також в інших сферах громадсько-корисної діяльності. Громадській організації “Гармонія” у 2022 році виповнюється 20 років. За цей час організація втілила понад 50 різноманітних проектів, зокрема це «Служба перевезення людей на візках», “Служба супроводу людей на візках”, Міський центр реабілітації «Гармонія» та багато іншого. Постійно здійснюють моніторинг безбар’єрного середовища в місті Вінниці та Вінницькій області. Проводять аудити доступності інфраструктури міст, сіл, районів та надають консультації щодо облаштування закладів відповідно до норм ДБН.

Аліса Чорнокнижна, членкиня Координаційної ради Мережі ОГС «Місто змістів»

Входить до Координаційної ради вперше. Голова ГО “Агенція екстреної медичної допомоги», інструкторка з надання догоспітальної допомоги, лікарка з медицини невідкладних станів вищої категорії, активна громадська діячка. Основною метою організації є наближення знань та вмінь, спрямованих на укріплення здоров'я, формування здорового способу життя та невідкладних дій в загрозливих станах.


З повноваженнями Координаційної ради та її керівного складу можна ознайомитися у Статуті спілки.