Новини

Відбулось третє засідання Ради Партнерства

07.12.2021

Усе буде еко! Сьогодні у HUB Місто змістів відбулося завершальне для цього року - третє засідання Ради Партнерства.“

Ми вже не раз демонстрували свою готовність чути й враховувати думку мешканців, активних громадян у своїй діяльності, громадськість запрошує нас на свої заходи, ми завжди готові та відкриті для діалогу, особливо конструктивного”- наголосив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Дуже символічно, що засідання Ради Партнерства відбулося саме сьогодні, в ті дні, коли у шотландському Глазго триває Конференція ООН з питань зміни клімату COP26. Оскільки саме на це засідання членами Координаційної ради Мережі «Місто змістів» було винесено питання про створення бюджету озеленення громади та про розробку Екологічної стратегії Вінницької міської територіальної громади. Зміни клімату та недостатня включеність і залучення містян в цю проблему може призвести до катастрофічних наслідків в майбутньому. Саме тому, вже зараз на порядку денному стоїть аналіз екологічних проблем громади та просвіта містян.

«На минулій Раді Партнерства обговорювалося питання культури, що сприяло ширшому залученню ІГС до розробки програми розвитку культури і мистецтва на 2022-2024 роки. Також нещодавно відбувся мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва - Air Fest Vinnytsia, реалізувала який громадська організація “Плай” теж за підтримки Вінницької міської ради.

Питання, які винесені сьогодні на порядок денний є надзвичайно важливими для нашої громади, тому нам дуже приємно і цінно, що громадянське суспільство піднімає цю тему, відчуває себе відповідальним і готове активно включатись у вирішення екологічних проблем..»- зауважив Андрій Очеретний.

Трансляція засідання - за посиланням https://cutt.ly/ITuSzli

Нагадаємо, що відповідно до Меморандуму про Партнерство між Громадською спілкою “Мережа організацій громадянського суспільства “Місто змістів” та Вінницька міська рада, який був підписаний 2 липня 2020 року, було створено Раду Партнерства, яка складається з 10 людей. Її метою є налагодження та розвиток ефективної взаємодії між громадою та владою.

Про перше засідання Ради Партнерства можна прочитати за посиланням https://cutt.ly/MnXdKdi, про дуге - https://cutt.ly/STrn7gr

Сама ж громадська спілка «Мережа організацій громадянського суспільства «Місто змістів» була створена у 2018 році. Наразі до її складу якої входять 47 організацій. 2 липня 2020 року відбулось підписання Меморандуму про Партнерство між Громадською спілкою «Мережа організацій громадянського суспільства «Місто змістів» та Вінницькою міською радою, під час якого представники влади та громадськості домовились про створення платформи для діалогу, взаємодії та тісної комунікації щодо розвитку міста.

30 квітня 2021 року сесією Вінницької міської ради була затверджена Стратегія партнерства між ІГС та міською радою.