Новини

У Вінниці висадили соняшники приєднавшись до “Марафону відповідальності” від Фонду Богдана Гаврилишина

02.06.2021

Вже четвертий рік поспіль на зеленій терасі «Міста змістів» ми сіємо насіння соняшника сорту «Богдан Гаврилишин».

Цьогоріч Координаційна рада ОГС "Місто змістів" та "Інститут розвитку міст" знову долучилася до #МарафонуВідповідальності людини від Фонд Родини Богдана Гаврилишина / Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation

Ми не боїмося брати на себе відповідальність і сприяємо розвитку громадянського суспільства, дотримуючись пунктів Декларації відповідальності людини, яку створив Богдан Гаврилишин https://bhfamily.org/deklaratsiya-obovyazkiv-lyudyny/

Загалом, висадження насіння соняшників стало щорічною традицією для вшанування пам’яті відомого економіста, науковця та мецената, який помер у жовтні 2016 року. Соняшник є логотипом фонду Богдана Гаврилишина, який він створив за життя для навчання та підтримки активної, професійної, патріотичної молоді, що має сформувати критичну масу людей, здатних трансформувати Україну.

Символом Марафону відповідальності є соняшник сорту “Богдан Гаврилишин”, який був виведений спеціально до 90-річчя всесвітньо відомого українця (залишити заявку можна: https://bit.ly/2LKd8I4).

Одне зернятко соняха проростає у красиву квітку і дає сотні плодів – так і ваша історія про прояв турботи щодо себе, своєї сім’ї, друзів, довкілля, країни чи світу надихне сотні інших сердець до відповідальних дій!

Це вже V Марафон відповідальності в країні. Минулого року 1800 осіб долучилися до ініціативи і висадили 10000 соняхів по всій Україні та за її межами . Щоб долучитися до Марафону відповідальності, потрібно:

  • Крок 1.• Роздобудьте насіння соняшника. Відповідальність не залежить від сорту чи виду, вона залежить від нас! Якщо ж бажаєте посадити соняхи сорту “Богдан Гаврилишин”- пишіть сюди https://bit.ly/2LKd8I4 .
  • Крок 2. • Посадіть впродовж червня насіння соняха та зробіть фото. Доглядайте за своєю рослиною, утримуйте ґрунт вологим та через деякий час побачите як зійде нове життя!