Новини

На «Каві зі змістом» громадські організації Вінниці обговорювали план реалізації Стратегії партнерства

20.05.2021


Традиційною для Мережі ОГС “Місто змістів” є «Кава зі змістом». Тож після тривалої паузи через карантин 19 травня у HUB «Місто змістів» зібралися активні представники і представниці Мережі, аби поспілкуватись та попрацювати над впровадженням Стратегії партнерства між ІГС та ВМР, зокрема, планом реалізації Стратегії на наступні 2 роки.

Під час зустрічі голова координаційної ради мережі ОГС «Місто змістів» Галина Сегеда розповіла про те, що вже вдалося зробити КР за три місяці роботи. Зокрема, й презентувала Стратегію партнерства між ІГС та ВМР, адже до робочої групи з розробки стратегії разом з іншими ввійшли 7 представників/ць ради.

«Ми досить активно включилися і за короткий термін розробили Стратегію партнерства, яка тепер стане нашою дорожньою картою у співпраці. Але це вдалося тому, що цьому всьому передувала величезна робота, було багато напрацювань, було дослідження взаємодії організацій громадянського суспільства та органів влади, була робота попередніх координаційних рад. Це спільна робота громадських організацій, Інституту розвитку міст та Вінницької міської ради, яка матиме своє продовження», - зазначила Галина Сегеда.

Про проєкти, які заплановано реалізовувати в межах Стратегії, розповіла менеджерка проєктів КП «Інститут розвитку міст» Олександра Лиса. А потім учасники/ці заходу спільно визначали, до яких проєктів зможуть долучатися їхні організації та які проєкти на їх думку є найбільш пріоритетними.

Також КР працює над оновленням бази контактів, яка розміщуватиметься на сайті «Місто змісті». Заступник голови координаційної ради мережі ОГС «Місто змістів» Сергій Яківчук презентував напрацювання та заначив, що при завершенні цієї масивної роботи усім буде дуже легко знаходити громадські організації Вінницької громада за певним напрямом роботи.

Директорка КП «Інститут розвитку міст» Валентина Ткачук зазначила, що наша Стратегія партнерства перша в Україні.

«Це дуже важливий документ, який містить в собі бачення того як міська рада може сприяти розвитку ІГС та як може налагоджуватись взаємодія між ВМР та ІГС на наступні 10 років. Приємно бачити, що є громадські організації, які готові брати на себе відповідальність та реалізовувати заплановані в Стратегії проекти», - сказала Валентина Ткачук.

Вже зовсім скоро відбудеться чергова Рада Партнерства, тож представники/ці громадянського суспільства надали свої пропозиції щодо питань, які варто винести на Раду Партнерства.

Нагадаємо, що Стратегії партнерства між інститутами громадянського суспільства та Вінницькою міською радою була затверджена сесією міської ради 30 квітня. З текстом стратегії можете ознайомитися за посиланням ТУТ.