Новини

Паралельний простір: у Вінниці відбувся форум для комунікації громади та влади

12.10.2020

10 жовтня у Вінниці відбувся Форум «Паралельний простір". Це була гарна нагода, насамперед, для громадських організацій та ініціативних вінничан поспілкуватися з чиновниками Вінницької міської ради із різних департаментів, відвідати майстер-класи щодо розвитку своєї ГО та познайомитися з  іншими активними вінничанами, які хочуть долучитися до розвитку міста.

Ще за тиждень до форуму оргкомітету Форуму довелося змінити формат самої події. Це пов'язано з карантинними обмеженнями та з рекомендацією від Вінницької міської ради про те, щоб не збирати в одному місці людей. Саме тому Форум «Паралельний простір» відбувся у двох локаціях – хаб "Місто змістів" та Креативний простір Артинов з обмеженою кількістю людей в обох приміщеннях.

Протягом двох годин відбувались брифінги від представників та представниць профільних департаментів Вінницької міської ради. У HUB Місто змістів були директор Департамент економіки і інвестицій Максим Мартьянов та заступник директора Департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради і головний архітектор Вінниці Євген Совінський. Паралельно в Креативний простір Артинов відбувася брифінг директорки Департаменту освіти Оксани Яценко та директора Департамент маркетингу міста та туризмуOlexandr Wesselényi

Завдяки участі та особистій присутності на брифінгах присутні мали можливість дізнатися від посадовців про діючі та майбутні програми департаментів, поставити запитання та знайти точки дотику, де громадянське суспільство може підсилити або ж запропонувати ідеї/проекти.

✔ Переглянути трансляцію з хабу «місто змістів» можна  за посиланням.

✔ Трансляція брифінгів з креативного простору «Артинов» - тут.

Окрім брифінгів відбулись два майстер-класи (теж паралельно в обох просторах), які були спрямовані на організаційний розвиток громадських організацій. Андрій Сидоренко, консультант з організаційного розвитку та розвитку команд, керівник спецпроекту CareYou для журналістів та співзасновник БрейнКульт розповідав про
особисту та організаційну життєстійкість, як її сформувати та втримати. Відповідно в той же час в хабі відбувся майстер-клас на тему адаптації до змін, або як перетворити опір на залученість, який провела експертка в області мотиваційного управління з міста Києва Тетяна Ємільянова.

На закінчення Форуму відбулися виступи Влади й Іллі Грибанових зі студії "MS Art" з пісочною анімацією "Україна-краса" та бандуристки-вокалістки Марії Петровської.

Нагадаємо, що головною метою цього форуму є активне залучення громадського сектору до розвитку громади, налагодження комунікації з профільними департаментами міської ради та підвищення організаційної спроможності місцевих громадських організацій у післяпадемічний період. Ми докладемо усіх зусиль, щоб надалі продовжити проводити такі зустірічі для усіх містян. Слідкуйте за анонсами - ТУТ.


Проект здобув фінансову підтримку від Вінницької міської ради в рамках конкурсу соціально-культурних проектів Інститутів громадянського суспільства в 2020 році.

Організатори форуму - ВОПО "Джерело Надії”, Фонд громади "Подільська громада", Громадська організація ВІСЬ м.Вінниця, Подільська Агенція Регіонального Розвитку, Освітній простір 2.0 у партнерстві з спілкою громадських організацій «Місто Змістів» та КП Інститут розвитку міст / Institute of Urban Development